Over ons

Vloeren en tapijtenblog

Ik ben Maaike, welkom op mijn blog! Sinds mijn jeugd heb ik met vloeren en tapijten te maken. Mijn oom had namelijk een vloeren- en tapijtenzaak. Toen ik net alleen woonde, mocht ik regelmatig een vloerkleedje bij hem uitkiezen. De zaak van mijn oom is al lang overgenomen, maar vloeren en vloerkleden blijven mij boeien. Vandaar mijn blog. Ik plaats heel wat nieuwtjes, trends en eigen foto's op mijn blog. Je vindt hier tips voor verschillende stijlen van interieur. Kleuren en materialen komen hier volop aan bod. Ik schrijf ook teksten over hoe je je vloeren en tapijten combineert met je meubels en accessoires. Ik wens jullie heel veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Vloeren en tapijtenblog

Betonvloer aanleggen: beton cire

by Bruce Collins

Beton Cire vloer

Als je je woning een strak en stoer uiterlijk wilt geven dan is beton cire zeker aan te raden. Beton cire wordt ook wel microbeton of betonstuc genoemd. Het voordeel van beton cire is, dat het niet alleen voor vloeren beschikbaar is, maar je dit kan gebruiken in je gehele woning. Het kan op de trap, een douchewand, keukenblad, gootsteen of zelfs meubels. Het geeft een stoere look, is onderhoudsvriendelijk, waterdicht en naad- en voegloos. Een ander voordeel is, dat je bij het aanbrengen van beton cire, dit kan mengen met de kleur die je wilt. In de meeste gevallen wordt er een grijstint gebruikt, zodat de look van beton behouden blijft, maar als je een andere kleur wilt is dat mogelijk. 

Wat is beton cire?

Hoewel je de betonlook kunt creëren, is het leggen van een beton cire vloer iets heel anders dan een standaard betonnen vloer storten. Dit komt omdat beton cire een dunne laag is over een ondervloer. De beste ondervloer voor beton cire zijn cement- en betonvloeren. Houten vloeren zijn niet echt geschikt als ondergrond. Beton cire is een mengsel van cement, vloeibare hars en pigmentpoeder. Om de vloer waterdicht te krijgen, wordt de vloer behandeld met een impregneermiddel en een speciale coating. Omdat het in laagjes van 2-3 millimeter wordt aangebracht, kan het eigenlijk overal op aangebracht worden.

Vloer leggen

Het leggen van een vloer kost wel veel tijd. Het kan gemiddeld anderhalf week duren voordat de vloer, inclusief drogen af is. Houd daar dus rekening mee, als je een dergelijke vloer wilt aanleggen. Het eerste wat je moet doen is de ondervloer reinigen en glad maken. Daarna moet de ondervloer bewerkt worden met een primer. Nu kan de de eerste basislaag beton cire aangebracht worden. Deze eerste laag moet 2 tot 4 uren drogen. De eerste laag moet grof zijn, dus na het drogen moet deze geschuurd worden. Na reinigen en eventueel een laagje primer over de basislaag, kan de tweede laag worden aangebracht. Nu is het wachten, want deze laag moet minimaal 24 uur drogen. Als deze geheel droog is, wordt de vloer geschuurd en eventueel kan er nog een toplaag op aangebracht worden. Nu moet alles zeer goed drogen en wel 4 tot 6 dagen. Na de droogtijd kan de vloer geïmpregneerd worden en kan de waterdichte coating aangebracht worden.

Onderhoud

Je kan de vloer stofvrij houden door gebruikt te maken van een stofzuiger. Maar nat reinigen moet niet gebeuren met agressieve schoonmaakmiddelen, zoals chloor of bleekmiddel. Dit geeft doffe vlekken op de vloer. Een sopje van lauw water is voldoende.

Voor meer informatie spreek met MH Vloeren Roermond.

Delen